Single Digital Gateway

Afvalstoffenheffing betalen

U betaalt afvalstoffenheffing voor het ophalen en verwerken van uw huishoudelijke afval. De afvalstoffenheffing is een heffing van uw gemeente.

Gemeenten berekenen de afvalstoffenheffing op verschillende manieren.  

Sommige gemeenten bepalen de hoogte van de afvalstoffenheffing op basis van de grootte van uw huishouden. Hoe groter uw huishouden, hoe meer afvalstoffenheffing u dan betaalt. 

Andere gemeenten berekenen de afvalstoffenheffing anders. Ze kijken bijvoorbeeld naar de door u aangeleverde hoeveelheid afval.

Afvalstoffenheffing betaalt u via de gemeentelijke belastingaanslag. Meestal ontvangt u deze aanslag in de eerste helft van februari. 

Kwijtschelding gemeentelijke belastingen aanvragen

Kunt u de gemeentelijke belastingen niet betalen? Vraag dan uw gemeente om kwijtschelding. U hoeft dan de gemeentelijke belastingen niet te betalen. Of u betaalt een deel van de belastingen. De gemeente bepaalt voor welke belastingen kwijtschelding mogelijk is. En of u voor kwijtschelding in aanmerking komt. 

Zo werkt het voor u

Uw (toekomstige) woonplaats valt onder:
Informatie:

Hierna volgt informatie van uw gemeente.

Afvalstoffenheffing

Huishoudens in de gemeente Alphen aan den Rijn betalen afvalstoffenheffing. Ook als u weinig of nooit huishoudelijk afval aanbiedt. U betaalt afvalstoffenheffing voor het ophalen en verwerken van uw huishoudelijke afval.

  • Afvalstoffenheffing betaalt u via uw aanslag gemeentelijke belastingen.
  • Heeft u een vraag over afvalstoffenheffing, stuur dan een e-mail naar gemeente@alphenaandenrijn.nl of bel met 14 0172.
  • Bent u het niet eens met de aanslag, dan kunt u bezwaar maken

Kijk voor de kosten op www.alphenaandenrijn.nl.

Vragen over dit onderwerp?

Neem contact op met de gemeente Alphen aan den Rijn

Laatst gecontroleerd op 20 september 2022